FLL Igualada 2020 - 3a Edició

Informació general FLL Igualada 2020

 Descarregar Pdf

De la mà de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Ajuntament d'Igualada, la ciutat d'Igualada va celebrar el dissabte 7 de març, la tercera edició del torneig classificatori de la FIRST LEGO League i Jr. FIRST LEGO League Jr., adreçada a joves de 6 a 9 anys.

La FIRST LEGO League és una competició de caràcter lúdic i acadèmic que es ve realitzant des de l’any 1988 als Estats Units, des d’aleshores el programa ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un programa internacional de gran èxit.

La competició FLL d'Igualada va comptar enguany amb la participació de 18 equips FLL i 6 equipsFLL Jr. amb més de 180 joves de 16 col·legis i instituts prinicipalment de les comarques de Barcelona, però també d'Andorra, Lleida o Tarragona.

L'Escola Politècnica Superior aposta per aquesta activitat amb l'objectiu de crear un entorn global que permeti apropar als nois i noies al món de la tecnologia, la informàtica i la robòtica i així afavorir les vocacions científiques-tecnològiques.

La tecnologia és un element clau de futur tant pel que fa a la projecció laboral dels nostres joves com per a la captació de talent a les empreses tecnològiques. Les tecnologies emergents estan canviant el paisatge del mercat laboral a una velocitat de vertigen i l'impacte de les TIC en l'economia no para de créixer. La Comissió Europea ha pronosticat la creació de més de 500.000 llocs de treball de l'àmbit tecnològic a Europa abans de l'any 2022 i, en un període de temps similar, el Departament de Treball dels Estats Units en preveu una creació al voltant de 1.4 milions. Aquests nous llocs de treball lligats a les TIC requeriran professionals amb una formació específica en l'àmbit informàtic i industrial, i els joves han d'estar preparats per afrontar-los amb creativitat, vocació d'innovació, dinamisme i rendiment empresarial, per a tot l'espectre de sectors, ja que les TIC són claus tant en els sectors més purament tecnològics, però també en els àmbits de caràcter més social, sanitari o de disseny i comunicació, per exemple.

Però la realitat és ben diferent: el nombre de nois i noies que estudien titulacions universitàries de l'àmbit tecnològic no creix al mateix ritme que unes ofertes del sector que no paren d'augmentar. Aquesta realitat ens porta a preguntar-nos perquè està passant? Com podem canviar aquesta tendència? Des de l'EPS creiem que la resposta depèn de despertar les vocacions digitals entre els nostres joves, trencant estereotips de gènere per tal de facilitar la incorporació de les noies a aquest món, actualment dominat pels homes i incorporant continguts tecnològics, TIC i matemàtics tant a les etapes de primària com a secundària, repensant les estratègies educatives per preparar els joves per les professions del segle XXI, en un entorn eminentment digital i tecnològic. I en aquest sentit creiem que experiències com la FLL compleixen perfectament aquests objectius i són pal de paller en aquesta futura incorporació dels joves al món laboral tecnològic que en els anys vinents generaran uns canvis inimaginables en camps com la robòtica, la computació, la nanotecnologia, la comunicació, l'energia o la sostenibilitat, ...

La FLL és una competició de caràcter lúdic i acadèmic que es va realitzant des de l'any 1988 als Estats Units, des d'aleshores el programa ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un programa internacional de gran èxit.

En aquesta edició de la FLL el repte CITY SHAPER, ha obligat als equips a observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien. A pensar en solucions noves i innovadores per construir un entorn on viure i treballar que perduri en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia d'avui. Els equips han hagut de realitzar un Projecte d'Innovació per a resoldre un problema real. A més, han construït i programat un robot autònom utilitzant la tecnologia LEGO MINDSTORMS i/o SPIKE Prime per resoldre les missions del Joc del Robot mentre treballen els Valors FIRST. Aquests projectes s'han exposat durant tot el matí a l'EPS; 7 sales de tribunal on 4 jutges experts han escoltat les explicacions dels participants, han aclarit dubtes i, finalment han valorat els projectes, la seva presentació i els valors FLL.

Pel que fa a la FLL Jr. el repte, BOOMTOWN, els va proposar una ciutat on explorar les necessitats i els reptes de la comunitat. Observant el seu entorn, han fet servir la imaginació per resoldre un problema i crear un edifici on sigui més fàcil i agradable viure-hi i també conviure amb els altres. Els equips han investigat sobre una problemàtica real i després han construït un model/maqueta fet a partir d'elements LEGO amb una part motoritzada que han presentat davant dos tribunals de tres jutges experts en presentacions de 15 minuts.

Cal destacar l’esforç dels mateixos participants (alumnes, professorat/entrenadors i centres), però també el de les institucions

les administracions:

i el de les empreses patrocinadores i col·laboradores:

implicades alhora d’afrontar i assumir  la realització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud que, en la segona edició va aconseguir mobilitzar unes 500 persones.

A nivell mundial, més de 320.000 nens, nenes i joves de 10 a 16 anys, de 100 països participaran en algun dels 1.450 esdeveniments previstos en aquesta edició de FIRST LEGO League (FLL), la major competició internacional de robòtica per a estudiants del món. A la FLL Jr. Hi participen més de 169.000 nens i nenes de 50 països!

A Espanya es celebraran 40 tornejos FIRST LEGO League en 32 ciutats i amb més de 17.500 participants. Els Premis al Guanyador dels Tornejos Classificatoris FLL donen accés a la Gran Final FIRST LEGO League Espanya se celebra el 28 i 29 de març de 2020 a Santa Cruz de Tenerife, Tenerife.

Els Tornejos Internacionals FIRST LEGO League són el FIRST Championship i els Open Championships. Cada any s’organitzen a diferents ciutats del món i el nombre de places varia! Els Tornejos Internacionals als quals podran anar els equips espanyols en el Repte IN ORBIT són:

 • WORLD FESTIVAL– Detroit, Michigan (EEUU) – 29/04-02/07/2020
 • FIRST LEGO League Open International - Nagoya (Japón) - 7-10/05/2020
 • FIRST LEGO League Open International Greece - Tesalonica (Grecia) - 13-16/05/2020
 • FIRST LEGO League Razorback Invitational – Arkansas (EEUU) – 14-17/05/2020
 • FIRST LEGO League Open International Brasil– Río de Janeiro (Brasil) – 26-28/06/2020
 • FIRST LEGO League Asia Pacific Open Invitational – Sidney (Australia) – 03-05/07/2020
   Darrera modificació:

Reunió d'experts FLL Igualada 2020

 Descarregar Pdf

Com ja és habitual a la FLL de Lleida l'Escola Politècnica Superior de la UdL va organitzar ahir, a la sala de Graus de l'Escola, una reunió amb experts amb l'objectiu de facilitar assessorament als equips participants respecte al repte de la FLL.

En  aquesta reunió d'experts per als equips participants en la fase local de Lleida, hi van participar de forma presencial vora 30 persones. Així mateix, com la reunió es va retransmetre per streaming va poder seguir-se per molts més participants.

Els col·legis i instituts que van participar, en directe o via streaming, en la reunió van ser: INS Gili i Gaya, Col·legi Santa Ana, INS Joan Oró, INS la Mitjana, Jesuïtes Claver Lleida, Escola Camps Elisis, INS Ronda i Col·legi Episcopal de Lleida, Escola Francesc Feliu d'Aitona, La Salle i INS Terres de Ponent de Mollerussa, INS de La Pobla de Segur, Vedruna Balaguer, INS Ermengol IV de Bellcaire d'Urgell, INS Alpicat, INS Els Planells d'Artesa de Segre, Vedruna El Carme de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) i Institut Badia i Margarit d'Igualada (Barcelona).

Enguany el repte "City Shaper" ens planteja un munt d'oportunitats no només per a treballar amb els equips sinó a més per pensar en el nostre futur a migtà i curt termini. Les ciutats s'estan remodelant per a ser molt més sostenibles a la vegada que amables amb els seus habitants. I aquí són els joves els que de ben segur aportaran noves idees.

Els ponents convidats a la reunió van ser:

[Presentació]

[Presentació]

Els participants van escoltar el punt de vista professional sobre el repte d'aquesta edició de la competició internacional de robòtica FIRST LEGO League, van resoldre dubtes, van rebre l'assessorament dels experts i van presentar la seva proposta prèvia per que es valorés.

Si voleu veure tota la sessió, podeu accedir a la reunió d'experts completa des d'aquest enllaç: GRAVACIÓ DE LA REUNIÓ D'EXPERTS FLL 2020

   Darrera modificació:

FLL

 Descarregar Pdf

THE BEST ROBOTS

Escola Gabriel Castellà

Avinguda de Montserrat, 38, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

L'excés de plàstics als hipermercats

Es vol reduir l'excés de plàstic que es genera als hipermercats, fomentar el reciclatge i amb el plàstic reciclat fer un producte per persones amb discapacitat visual a les escoles

 

membres de l'equip

the best robots
 

OUSSAMA BOURKISSI JONATHAN PEREZ MARC GARCIA NADIR MATA BELINDA OJIDE JORDI BOSCH YAREISI GONZÁLEZ FERNANDO ZAMBRANO FATOUMATA BINTA BAH XENIA GARCIA SUSI FERNÁNEZ (SUPLENT)

Entrenadora

Tais Espanyol Serradell

Nadia Tizniti

BIMMINSTRONG

Institut Badia i Margarit

Avinguda de Montserrat, 40, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

Utilització de cintes transportadores per a desplaçaments urbans

Ús de cintes transportadores per a moure's dins de les ciutats, reduint el trànsit rodat, millorant la mobilitat, eliminant embussos i disminuint la contaminació. Utilització d'energies renovables sempre que sigui possible en aquesta forma de mobilitat.

Membres de l'equip

BIMMINSTRONG
 

Cristian Lapustea, Nil Balsera, Pau Díez, Ivan Jubaró, Ferran Ruiz, Biel Clarasó, Íker Salgado, Saul Toledo, Lluc Carbonell i Elías Yallico

Entrenador

Santi Cahner

ROBONATURE

La Salle Mollerussa

Carrer de Ferrer i Busquets, 17, 25230 Mollerussa, Lleida

Projecte d'Innovació

Purificador vivent d'aire

Després de la segregació espacio-social i l'amuntegament, els ciutadans pensen que el principal problema del lloc on viuen és la contaminació. La contaminació afecta i afectarà a totes les persones que viuen en els ambients urbans i, cada vegada més, en els ambients rurals. La contaminació provoca cada any la mort prematura de 467.000 persones, sols a la Unió Europea. L'equip ROBONATURE ha estat reflexionant sobre els principals problemes ambientals de les zones urbanes: falta de zones verdes, contaminació acústica, contaminació visual, acumulació d'escombraries i d'aigües residuals i congestió de trànsit. I s'ha buscat una solució innovadora que ens ajudi en varis d'aquests problemes, la creació de PURIFICADORS VIVENTS D’AIRE. El nostre projecte innovador vol unir el concepte de jardí vertical amb la utilització de plantes que purifiquen l'aire i sistemes físico-químics de tractament d'aire i residus per tal de solucionar els problemes ambientals de les ciutats presents i futures. Hem fet un jardí vertical que presenta sistemes de reg automatitzats, d'anàlisi d'aire i de purificació, controlats per Arduino que uneix l'acció natural de les plantes a la dels filtres de carbó actiu per a la neteja de l'aire de les nostres ciutats, l'augment de les zones verdes i la disminució de la contaminació visual i acústica.

Membres de l'equip

ROBONATURE
 

Eduard Real Baiget, Biel Roig Cabanes, Daniel Rosell Martí, Rui Wen Wang, David Talarn Domenjó, Júlia Tornero Mérida, David Saltiveri Civit, Mireia Palomino Cots, Mario Cau Poveda i Juan José Aguirre López

Entrenador

1r Entrenador - Oscar Oromí Montagut 

2n Entrenador - Carles Roura Domenjó

HAVOCITY

Col·legi Sagrada Família

Escaldes Engordany (Andorra)

Projecte d'Innovació

Hypertrunk Andorra

En un context de canvi climàtic i de necessari canvi de model energètic proposem un sistema de mobilitat sostenible a Andorra utilitzant els desnivells presents al país.

Membres de l'equip

HAVOCITY
 

Erika Federico,  Claudia Guerra,  Joel Gonçalves, Alba Isal,  Alex Pérez,  Ana Rodríguez i  Eneko Sanchez

Entrenador

Israel Tor Jourdane

Noemí Ribó

PRO-TECH 2100

Col·legi Mare Janer

Carrer Roureda Tapada, 2, AD500 Santa Coloma, Andorra

Projecte d'Innovació

DESGLAÇ DE LA NEU AMB TERRA RADIANT

Estudi de la viabilitat d'un terra radiant a l'Avinguda Carlemany de la Parròquia d'Escaldes, per al desglaç de la neu a l'hivern, aprofitant la calor de les aigües termals de la captació del Pont de la Tosca, a la mateixa població.

Membres de l'equip

protech2100
 

Arnau Canut Cascalló, Pol Estany Obiols i Carla Sabat León

Entrenador

Antoni Comella Canut

JONNY'S

Institut Montbui

Carrer de la Mercè., 9, 08710 Santa Margarida de Montbui, Barcelona

Projecte d'Innovació

Edificis abandonats i usos inadequats

S' ha constatat l'existència, en la nostra població, de molts espais generats amb edificacions inacabades i que es fan servir, legal o ilegalment, de forma inadequada tot generant problemes amb el veïnat.

Membres de l'equip

JOONY'S
 

Miguel Angel Avellan, Amín Boutahar, Arnau Font Alfonso, Joel Hernandez Cano, Izan Jaen Rico, Marc Manrubia Madrid, Lucía Martin, Miguel Moreno Lopez, Sergio Muñoz Calvo i Xavi Torrents Madrid.

Entrenador

Joan Caballé i Alegre

TECNOPOLIS DV

Dominiques Vallirana - Col·legi Verge del Roser

Plaça Sant Domènec, 1, 08759 Vallirana, Barcelona

Projecte d'Innovació

Tecnowheels

El nostre projecte científic tracta sobre dissenyar una escala on mitjançant uns engranatges aquesta es converteixi en una rampa clicant un interruptor o polsador. Això podria solucionar diferents problemàtiques ja què al principi ens vam centrar amb aquelles persones amb discapacitat que van en cadira de rodes, però ens posteriorment ens vam adonar que també pot servir per persones grans, pels carros d’un nen o pels carros de compra de la gent més gran.

Membres de l'equip

Tecnopolis DV
 

Estela Cuartero, Lucía López, Jennifer Cambón, Mario Barón, Kilian González, Enric Balaguer, Núria Tugas, Mingjun Ye, Paula Castro i Pau Ruiz

 

Entrenadors

Carol Martínez i Jordi Soriguera

SANTA&CO.WIN

EASESC

Prat Salit, AD500 Santa ColomaAndorra La Vella, Andorra

Projecte d'Innovació

Smart city preparada pel canvi climàtic

S'explica l'emergència climàtica que pateix el món. Es demostra com l'increment de població i els desitjos capitalistes regeixen les vides dels ciutadans que viuen aliens i irresponsables envers el canvi climàtic. En aquest treball s'evidencia el greu problema actual i de futur al que estén sotmesos i es donen solucions a curt i llarg termini per a que les ciutats puguin millorar el seu estil de vida.

Membres de l'equip

SANTA&CO.WIN
 

Zoe, David, Eric, Joan, Bernat, Dani, Biel, Aleix, Pau, Iker

Entrenadora

Júlia Baudin

NanoREC

Vedruna - Sant Sant Sadurní

Carrer Santa Joaquima de Vedruna, 1, 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona

Projecte d'Innovació

Energym

El nostre projecte consisteix en un gimnàs a l’aire lliure que està format per unes màquines sostenibles que a partir d’energia mecànica generen energia elèctrica per tal d’il·luminar la zona del voltant on està situat el propi gimnàs. A més, el ciutadà rebrà un benefici/recompensa per haver ajudat a produir energia verda a la ciutat.

Membres de l'equip

NanoREC
 

Sergi Duran Padrós, Maria Fernàndez Gutiérrez, Ana Llácer Mestre, Pau Milà Puig, Magda Caellas Montserrat, Sergi Florido Raventós, Nicolás Menchaca Hernandez i Júlia Raventós Raventós

Entrenador

Marc Florido Raventós

INSTITUT BAGES SUD

Institut Bages Sud

Carrer del Salt del Rec, 10, 08296 Castellbell i el Vilar, Barcelona

Projecte d'Innovació

ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA

Recerca sobre l'arquitectura bioclimàtica

Membres de l'equip

bages sud
 

Iker Planet, Nil Montllor ,Víctor Bueno, Oriol Carretero, Ismael Casas, Blas Martos Eric Nadal Joel Vega Roger Serrano

Entrenador

José Antonio Barranco

IGUALAVERD

FUNDACIÓ ESCOLA MOWGLI

Passeig Mossén Jacint Verdaguer, 134, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

MERCAPRÒXIM

Hem detectat que cada vegada consumim més aliments que provenen d’altres països i sobretot ho fem per tenir productes que no són de temporada. Això fa que els preus sigun més cars, i a més, també fa que els nostres agricultors, pagesos i ramaders no es puguin guanyar la vida produint verdures, fruites i animals per menjar. A més a més, fer-los venir de fora fa que contaminem més amb els camions , barcos, avions, etc... Per exemple, segons la Direcció General de Duanes cada 10 patates que comprem 9 son de fora. La idea que hem tingut per intentar solucionar-ho a sigut aprofitar i reformar una fàbrica vella del Rec que ara mateix està inactiva per fer un edifici amb hivernacles i horts on tu hi puguis anar i “comprar” els aliments.

Membres de l'equip

Mar Bardia, Bruna Borràs, Guim Casanellas, Quim Viaña, Pep Amich, Richi Mesas, Aina Camps, Roger Puig i Roc Usón

Entrenador

Yannick Ramis

TECNO MASTERS

Escola Castell d'Òdena

Carrer Verdaguer, 0, 08711 Òdena, Barcelona

Projecte d'Innovació

NATURELAND PROJECT

Pensem quines característiques volem que tingui la nostra ciutat ideal del futur.

Membres de l'equip

TECNO MASTERS
 

Aray Ato Llamas, Guillem Garcia Cañas, Nil Haro Mayolas, Claudia Jiménez Gonzalo, Edurne Palomino Méndez, Iago Moreno Hornas, Andreu regordosa Llamas, Jose Rubio Fernández, Joan Gil Bernades i Mohamed Kossiri Wessaidi

Entrenador

Pere Torrades Oliva

Ordino Arny

Escola Andorrana de segona ensenyança d'Ordino

AD300 Ordino, Andorra

Projecte d'Innovació

Centre d'Esports d'Arinsal: el nostre edifici Eco- Friendly

El centre d'esports que hem projectat està pensat per tal de complir totes les necessitats ambientals (eco-sostenible) i d'accessibilitat. A més en el seu interior existirà un prototip de planta de reciclatge del plàstic que es basa en la utilització dels cucs de la cera. Aquesta planta permetrà reciclar el plàstic (polietilè) que generi el propi edifici així com anar assumint mica en mica cada cop més percentatge del plàstic de la nostra Parroquia. El polietilè és un dels plàstics més comuns, amb una producció d'aproximadament 80 milions de tones l'any en tot el mon. La nostra proposta innovadora seria una petita/gran contribució a nivell mundial ja que permetria reduir la contaminació d'aquest tipus de residu a un nivell local i canviant d'escala, en el mon.

Membres de l'equip

Ordino Arny
 

Marta Martínez, Ainhoa Ferradas, Bea Monteiro, Ingrid Brousset, Emma Amisano, Pedro López, Diego Armando de la Cueva, Mark Delaney, Ian Porté i Glen Hernandis

Entrenadora

Isabel Vila Planavila

VivesBots  

 

 

Institut Pere Vives Vich

Av. Emili Vallès, 17, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

Recollida selectiva discapacitats

Millorar el sistema en que els discapacitats han de realitzar la recollida selectiva a la ciutat.

Membres de l'equip

Eric Caro Fernández, Biel Closa Múnera, Alex García Rey, Ivan Martos Esteban, Jordi Morales Palomino , Alex Nieves Ortiz , Ona Solà Solernou i Erik Ventura Gili

Entrenador

Joan Costa Pérez

PINEFRIK

Escola Andorrana Segona Ensenyança d'Encamp (EASEE)

AD200 Encamp, Andorra

Projecte d'Innovació

Güdzafü: Good - Kind - Your ACTION!

Tot allò que passa al nostre dia a dia és el que omple de vida la nostra ciutat, i no podem ni volem confondre el viure amb el conviure. El nostre projecte d’Innovació, “Güdzafü: Good - Kind - Your ACTION!” proposa “passar a l’acció” d’una manera engrescadora i divertida, com una boleta de neu que llisca pel pendent d'una muntanya i creix tant que ningú és capaç d'aturar-la! Güdzafü convida a tothom a millorar la vida dels diferents barris i a afavorir l'acollida i integració del refugiats a les nostres ciutats, utilitzant les eines i la tecnologia d'avui. Per poder fer realitat la nostra idea proposem el disseny d'una aplicació web de xarxa social amb l’objectiu de promoure bones accions socials i sostenibles arreu del món. Amb Güdzafü podem capturar, compartir i promoure les bones accions a l’instant, des d’una perspectiva més justa, més saludable i més inclusiva. L’equip Pinefrik somia fer realitat una convivència sense filtres ni injustícies!

Membres de l'equip

pinefrik
 

Valeria CARNOTO BREY, Iona MOYA DRICI, Marina MUÑOZ CANO, Lluc TUGUES SORRIBES, Marc VALDES TOMAS, Ramiro Josep VELASCO MARTINEZ, Marc FLORES GUIRAL, Clara GUTIERREZ ALAÑÀ, Adrià LORENTE NIETO i Eloi VILELLA ESCOLANO

Entrenadora

Marién de Casimiro Sansaloni

 

Learnick Badalonès RoboKiwis

Club Learnick

Projecte d'Innovació

Detector informador de sorolls nocturns

Tothom ha patit la impotència de no poder fer res davant d'un grup de gent fent soroll al carrer en hores totalment inadequades. Amb un detector recarregat amb energia solar que grabi i enviï a la policia el soroll, el problema s'ha acabat.

Membres de l'equip

Learnick Badalonès RoboKiwis
 

Guillem Mata, Erik Torrado, Eric Regalón, Aitor Olivares, Joan Iruela, David Ruiz, Elías Martínez, Carlos Jurado, Daniel Martos i Pol Panyella

Entrenador

David Camacho

Marc Garcia

VALLBOBOTS PL

Institut Vallbona d'Anoia

Carrer del Reguerot, 0, 08785 Vallbona d'Anoia, Barcelona

Projecte d'Innovació

CLEANBOT

A la zona de Vallbona d'Anoia, La Pobla de Claramunt i Cabrera, hi ha moltes urbanitzacions i és habitual trobar-se deposicions de gossos a les voreres i camins. Això afecta a totes les persones però sobretot als infants i a les persones que van en cadira de rodes. Per tant, proposem una solució per aquest problema: un prototip de robot que circula autònomament pel municipi i recull les defecacions dels animals. Pensem que és un projecte que pot tenir recorregut ja que també serviria per les ciutats i a més a més se li podrien donar altres funcions com ara punt d'informació, comunicació amb emergències, objectes perduts, dispositiu mòbil de equip de reanimació cardiopulmonar, etc.

Membres de l'equip

vallbobots_pl - DAVID BERENGUER PARDAL
 

Pedro Escalona, Héctor Camañes, Joan López, Giorgi Ohanyan, Martí Peña, Guillem Ayala, Roger Gonzàlez, Laia Vives, Ainoa Rodríguez i Èric Martínez

Entrenador

Jordi Farré

INFINITE COWAN

Ments Creatives

Carrer de Joan Llimona Gabarró, 3, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

Reinventem el Mercat de la Masuca

Hem vist que el Mercat de la Masuca està poc aprofitat, i creiem que es pot treure molt més profit de l'edifici i de l'entorn, i transformar-lo per què atregui molta més gent durant tot el dia, fent que sigui molt més que un mercat.

Membres de l'equip

Infinite Lego 2.0
 

Roger Bajona Ballesté, Mariona Plans Martir, Toni Guix Sellarés, Raimon Coral Ollé, Jaume Llurba Marimón, Ton Martín González i Miquel Lucena Salvador

Entrenador

Marc Paré

 
   Darrera modificació:

Premiats FLL i FLL Jr Igualada 2020

 Descarregar Pdf

Premiats FLL

D'acord amb els criteris de puntuació establerts per la FLL, un cop valorades les dues activitats principals dels equips (la competició de robots i la presentació del projecte científic) i d'altres aspectes emmarcats en la categoria de valors FLL (companyonia, treball en equip, intervenció de l'entrenador, etc) els jutges de la FLL, després d'una llarga deliberació, ha decidit atorgar els següents premis FLL:

 • 1r Premi Fundació Scientia al Guanyador: Learnick Badalonès RoboKiwis
 • 1r Premi als Valors FIRST: Santa&CO.Win
 • 1r Premi Dragados al Projecte d'Innovació: Havocity
 • 1r Premi al Diseño del Robot: NanoREC
 • 1r Premi al Comportament del Robot: Learnick Badalonès RoboKiwis
 • Premi a lEmprenedoria: Pinefrik
 • Premi ROBOTIX a les Joves Promeses: Igualaverd
 • Global Innovation Award: sense assignar

 

Premiats FLL Jr

Així mateix, les mencions de la FIRST LEGO league Jr. van ser:

 • Aipamaxelo - Premia a la programació innovadora
 • Robustus - Premia a la Construcció i al Descobriment
 • Programers - Premi a la Maqueta Creativa
 • Tecno Constructors - Premi a la Programació Creativa
 • La Marina i el mini robotics - Premi als exploradors col·laboratius
 • Els mini cracks i la Jefa - Premi als exploradors creatius
   Darrera modificació:

FLL Jr

 Descarregar Pdf

Aipapamaxelo

Vedruna Sant Sadurní - El Carme

Carrer Santa Joaquima de Vedruna, 1, 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona

Projecte d'Innovació

Escola de primària futurenca (del futur 3126)

El projecte de la nostra escola es basa en una escola accessible per a tohom (dues plantes, no hi ha escales ni passadissos i portes amples). Que l'aigua i la llum funcionin amb energies renovables (plaques solars) i que sigui resistent (una estructura ampla i no molt alta).

Membres de l'equip

Aipapamaxelo
 

Pau Mantas, Pau Lamela, Xesca Mata, Lola Parera, Maria Llurda i Ainoa Navarrete

Entrenadora

Montse Garcia Espejo

Robostus

Vedruna Sant Sadurní - El Carme

Carrer Santa Joaquima de Vedruna, 1, 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona

Projecte d'Innovació

Piramibiblio

La nostra maqueta simula una biblioteca petita de poble on la gent pugui anar a divertir-se tot llegint, escoltant música, mirant pel.lícules o buscant informació. El nostre grup ha dissenyat una construcció en forma de piràmide de poca alçada i amb una base ampla, amb moltes finestres, plaques solars, amb un jardí sostenible i amb una canalització d'aigua per al seu aprofitament.

Membres de l'equip

Robustus
 

Marçal Fabregat, Marc Feixas, Pol Navarro, Carles Gutiérrez, Ton López i Pol Delgado

Entrenadora

Montse Escoté Martín

PROGRAMERS

Escola Cor de Roure

Passeig de Mossèn Joan Segura, s/n, 43420 Santa Coloma de Queralt, Tarragona

Projecte

Hem dissenyat un poble amb construccions accessibles i originals.

Membres de l'equip

programers
 

Eric Llorach Olayón, Cesc Pau Llorens, Enric Solé Bernadet, Casian Tarchila, Lluch Torres Silvera, Arnau López Robles i

Toni López Robles

Entrenador

Marc Paré Busto

TECNO CONSTRUCTORS

Ments Creatives

Doctor Pujades, 64, 2 - 1 08700 Igualada

Projecte

Edificis moderns

Hem dissenyat edificis amb mecanismes molt interessants

Membres de l'equip

SUPER MENTS
 

Ton Pujol Perramon, Xavi Minguito Cantero i Arnau Martínez Carrera

Entrenador

Marc Paré Busto

 

La Marina i els mini robòtics

Escola Garcia Fossas

Ctra. de Manresa, 65, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte

D'on sóc jo?

Estudi de les ciutats tal i com les coneixem avui en dia.

Membres de l'equip

La Marina i els mini robòtics
 

Marina, Guiu, Biel, Gil i Martí.

Entrenadora

Patricia Raja Fernández

Els mini cracks i la jefa

Escola Garcia Fossas

Ctra. de Manresa, 65, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte

Evolucionem

Què ens diferencia de les ciutats d'abans.

Membres de l'equip

Els mini cracks i la jefa
 

Irene, Pol, Joel, Arnau i Aleix.

Entrenadora

Patricia Raja Fernández

   Darrera modificació: