Activitats complementàries
Descarregar PdfTaller de Cuina Solar
A qui s'adreça:
Píblic en general
Descripció:
L’objectiu del taller, és que el públic comprovi que l’energia solar és una font d’energia neta, renovable i gratuïta.
S’experimenta amb una sèrie de panells solars per fer una demostració d’aquesta tecnologia.
La cocció solar es fa mitjançant els raigs ultraviolats del sol. Una cuina solar deixa entrar els raigs de llum ultraviolada i després els converteix en raigs de llum infraroja més llargs que no es poden escapar. La radiació infraroja té l'energia adequada per fer que les molècules d'aigua, greix i proteïna dels aliments vibrin vigorosament i s'escalfin. No és la calor del sol allò que cuina els aliments, ni la temperatura ambient exterior, encara que això pot afectar una mica la velocitat o el temps necessari per cuinar, sinó que són els raigs del sol els que es converteixen en energia tèrmica els que cuinen els aliments.
Una cuina solar eficaç utilitzarà lenergia del sol per escalfar un recipient de cocció i retindrà eficientment lenergia (calor) per a una màxima eficàcia de cocció.
Objectius:
- Desenvolupar la mirada conscient amb el consum energètic global.
- Relacionar el consum energètic domèstic amb la problemàtica ambiental global.
- Donar a conèixer la recerca que es desenvolupa a l'EPS en referència a aquest tipus d'energia
Desenvolupament:
- Dates de realització: Dissabte, 25 de febrer de 2023
- Horaris: S'informarà properament
- Durada: S'informarà properament
- Nombre d'inscrits per sessió: S'informarà properament
- Lloc de realització: Jardí interior del campus de Cappoont de la Universitat de Lleida
Activitat gratuïta prèvia inscripció
Inscripció:
El mateix dia de la competició FLL EPS Lleida al mostrador de Informació (Edifici Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera - Jaume II, 67)