Els inicis de la FLL a Lleida

 Descarregar Pdf
img094_peque

La FIRST LEGO League -Lleida sorgeix de la inquietud d’un grup de professors de la Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL), amb molt interès en que els nens i nenes de la província de Lleida i el seu entorn despertin la seva vocació científica i tecnològica on la enginyeria està cridada a prendre un paper cabdal en el seu present i el seu futur més immediat, atenent a la diversió i el joc propis de la competició com a eines per aconseguir-ho.

Així doncs, un llunyà  15 de novembre de 2011 varem tenir a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida la  presentació pública a representants de diversos instituts de secundària de la província de Lleida i d’Osca de la competició FIRST LEGO League.

A la presentació va assistir el David Serra, representant de la Fundació Scentia, que es va encarregar d’explicar de primera mà la filosofia de la competició, els seus objectius i els beneficis a nivell de l’alumnat i a nivell de centre.

 

img096_peque

No obstant, la part més interessant va arribar de mans d’un nen i una nena d’un equip de competició del poble de Tona, i que van mostrar els seus avenços al projecte científic així com la programació del robot que havien dissenyat per a la edició del 2011: el resultat va ser espectacular!

La reunió va despertar l’interès d’una bona colla de centres educatius i, per tant, el projecte d’implantar una fase local a Lleida de la competició de robòtica més important del món era ja una realitat. En conseqüència, el 26 de gener de 2012, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i en David Serra, director de la Fundació Scentia, van signar el conveni de col·laboració, promogut per l’Escola Politècnica Superior, per tal de formar part de la comunitat d’organitzadors de la First® LEGO® League i donar el tret de sortida a la primera edició de la FIRST® LEGO® League que va tenir lloc el 18 de febrer de 2012.

 

   Darrera modificació:

 Descarregar Pdf
conveni-scuientia-udl

El 26 de gener del 2011, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i en David Serra, director de la Fundació Scentia, van signar el conveni de col·laboració amb el que la UdL, a instàncies de l’Escola Politècnica Superior, va entrar a formar part de la comunitat d’organitzadors de la First® LEGO® League.

La competició FIRST® LEGO® League correspon a un torneig internacional de robòtica per a joves de 9 a 16 anys, present a més de 60 països i amb més de 160.000 participants a tot el món, i que s’implementa a un entorn de competició esportiva del més alt nivell.

Cada any, centenars de milers de joves de tot el món esperen expectants davant dels seus ordinadors l’alliberament d’un nou desafiament i durant aproximadament 6 setmanes, els equips d’entre 4 i 10 participants, acompanyats del seu entrenador, hauran de dissenyar, construir i posar en marxa robots, a més de realitzar un treball d’investigació científica que hauran d’exposar el dia del torneig davant un jurat format per professors de la Universitat de Lleida i experts en la matèria

   Darrera modificació: