Participants

FLL

 Descarregar Pdf

En aquesta edició participen els següents equips FLL:

THE BEST ROBOTS

escola gabriel castellà

Escola Gabriel Castellà

Avinguda de Montserrat, 38, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

L'excés de plàstics als hipermercats

Es vol reduir l'excés de plàstic que es genera als hipermercats, fomentar el reciclatge i amb el plàstic reciclat fer un producte per persones amb discapacitat visual a les escoles

 

membres de l'equip

OUSSAMA BOURKISSI JONATHAN PEREZ MARC GARCIA NADIR MATA BELINDA OJIDE JORDI BOSCH YAREISI GONZÁLEZ FERNANDO ZAMBRANO FATOUMATA BINTA BAH XENIA GARCIA SUSI FERNÁNEZ (SUPLENT)

Entrenadora

Tais Espanyol Serradell

Nadia Tizniti

 

BIMMINSTRONG

nstitut Badia i Margarit

Institut Badia i Margarit

Avinguda de Montserrat, 40, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

Utilització de cintes transportadores per a desplaçaments urbans

Ús de cintes transportadores per a moure's dins de les ciutats, reduint el trànsit rodat, millorant la mobilitat, eliminant embussos i disminuint la contaminació. Utilització d'energies renovables sempre que sigui possible en aquesta forma de mobilitat.

Membres de l'equip

Cristian Lapustea, Nil Balsera, Pau Díez, Ivan Jubaró, Ferran Ruiz, Biel Clarasó, Íker Salgado, Saul Toledo, Lluc Carbonell i Elías Yallico

Entrenador

Santi Cahner

JONNY'S

Montbui

Institut Montbui

Carrer de la Mercè., 9, 08710 Santa Margarida de Montbui, Barcelona

Projecte d'Innovació

Edificis abandonats i usos inadequats

S' ha constatat l'existència, en la nostra població, de molts espais generats amb edificacions inacabades i que es fan servir, legal o ilegalment, de forma inadequada tot generant problemes amb el veïnat.

Membres de l'equip

Miguel Angel Avellan, Amín Boutahar, Arnau Font Alfonso, Joel Hernandez Cano, Izan Jaen Rico, Marc Manrubia Madrid, Lucía Martin, Miguel Moreno Lopez, Sergio Muñoz Calvo i Xavi Torrents Madrid.

Entrenador

Joan Caballé i Alegre

PRO-TECH 2100

janer

Col·legi Mare Janer

Carrer Roureda Tapada, 2, AD500 Santa Coloma, Andorra

Projecte d'Innovació

DESGLAÇ DE LA NEU AMB TERRA RADIANT

Estudi de la viabilitat d'un terra radiant a l'Avinguda Carlemany de la Parròquia d'Escaldes, per al desglaç de la neu a l'hivern, aprofitant la calor de les aigües termals de la captació del Pont de la Tosca, a la mateixa població.

Membres de l'equip

Arnau Canut Cascalló, Pol Estany Obiols i Carla Sabat León

Entrenador

Antoni Comella Canut

HAVOCITY

Sagrada familia Escaldes Andorra

Col·legi Sagrada Família

Escaldes Engordany (Andorra)

Projecte d'Innovació

Hypertrunk Andorra

En un context de canvi climàtic i de necessari canvi de model energètic proposem un sistema de mobilitat sostenible a Andorra utilitzant els desnivells presents al país.

Membres de l'equip

Erika Federico,  Claudia Guerra,  Joel Gonçalves, Alba Isal,  Alex Pérez,  Ana Rodríguez i  Eneko Sanchez

Entrenador

Israel Tor Jourdane

Noemí Ribó

ROBONATURE

logo-salle-mollerussa

La Salle Mollerussa

Carrer de Ferrer i Busquets, 17, 25230 Mollerussa, Lleida

Projecte d'Innovació

Purificador vivent d'aire

Després de la segregació espacio-social i l'amuntegament, els ciutadans pensen que el principal problema del lloc on viuen és la contaminació. La contaminació afecta i afectarà a totes les persones que viuen en els ambients urbans i, cada vegada més, en els ambients rurals. La contaminació provoca cada any la mort prematura de 467.000 persones, sols a la Unió Europea. L'equip ROBONATURE ha estat reflexionant sobre els principals problemes ambientals de les zones urbanes: falta de zones verdes, contaminació acústica, contaminació visual, acumulació d'escombraries i d'aigües residuals i congestió de trànsit. I s'ha buscat una solució innovadora que ens ajudi en varis d'aquests problemes, la creació de PURIFICADORS VIVENTS D’AIRE. El nostre projecte innovador vol unir el concepte de jardí vertical amb la utilització de plantes que purifiquen l'aire i sistemes físico-químics de tractament d'aire i residus per tal de solucionar els problemes ambientals de les ciutats presents i futures. Hem fet un jardí vertical que presenta sistemes de reg automatitzats, d'anàlisi d'aire i de purificació, controlats per Arduino que uneix l'acció natural de les plantes a la dels filtres de carbó actiu per a la neteja de l'aire de les nostres ciutats, l'augment de les zones verdes i la disminució de la contaminació visual i acústica.

Membres de l'equip

Eduard Real Baiget, Biel Roig Cabanes, Daniel Rosell Martí, Rui Wen Wang, David Talarn Domenjó, Júlia Tornero Mérida, David Saltiveri Civit, Mireia Palomino Cots, Mario Cau Poveda i Juan José Aguirre López

Entrenador

1r Entrenador - Oscar Oromí Montagut 

2n Entrenador - Carles Roura Domenjó

TECNOPOLIS DV

dominique vallirana

Dominiques Vallirana - Col·legi Verge del Roser

Plaça Sant Domènec, 1, 08759 Vallirana, Barcelona

Projecte d'Innovació

Tecnowheels

El nostre projecte científic tracta sobre dissenyar una escala on mitjançant uns engranatges aquesta es converteixi en una rampa clicant un interruptor o polsador. Això podria solucionar diferents problemàtiques ja què al principi ens vam centrar amb aquelles persones amb discapacitat que van en cadira de rodes, però ens posteriorment ens vam adonar que també pot servir per persones grans, pels carros d’un nen o pels carros de compra de la gent més gran.

Membres de l'equip

Estela Cuartero, Lucía López, Jennifer Cambón, Mario Barón, Kilian González, Enric Balaguer, Núria Tugas, Mingjun Ye, Paula Castro i Pau Ruiz

 

Entrenadors

Carol Martínez i Jordi Soriguera

SANTA&CO.WIN

EASESC

Prat Salit, AD500 Santa Coloma, Andorra La Vella, Andorra

Projecte d'Innovació

Smart city preparada pel canvi climàtic

S'explica l'emergència climàtica que pateix el món. Es demostra com l'increment de població i els desitjos capitalistes regeixen les vides dels ciutadans que viuen aliens i irresponsables envers el canvi climàtic. En aquest treball s'evidencia el greu problema actual i de futur al que estén sotmesos i es donen solucions a curt i llarg termini per a que les ciutats puguin millorar el seu estil de vida.

Membres de l'equip

Zoe, David, Eric, Joan, Bernat, Dani, Biel, Aleix, Pau, Iker

Entrenadora

Júlia Baudin

NanoREC

logo_vedruna_sadurnielcarme

Vedruna - Sant Sant Sadurní

Carrer Santa Joaquima de Vedruna, 1, 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona

Projecte d'Innovació

Energym

El nostre projecte consisteix en un gimnàs a l’aire lliure que està format per unes màquines sostenibles que a partir d’energia mecànica generen energia elèctrica per tal d’il·luminar la zona del voltant on està situat el propi gimnàs. A més, el ciutadà rebrà un benefici/recompensa per haver ajudat a produir energia verda a la ciutat.

Membres de l'equip

Sergi Duran Padrós, Maria Fernàndez Gutiérrez, Ana Llácer Mestre, Pau Milà Puig, Magda Caellas Montserrat, Sergi Florido Raventós, Nicolás Menchaca Hernandez i Júlia Raventós Raventós

Entrenador

Marc Florido Raventós

INSTITUT BAGES SUD

ins bages sud

Institut Bages Sud

Carrer del Salt del Rec, 10, 08296 Castellbell i el Vilar, Barcelona

Projecte d'Innovació

ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA

Recerca sobre l'arquitectura bioclimàtica

Membres de l'equip

Iker Planet, Nil Montllor ,Víctor Bueno, Oriol Carretero, Ismael Casas, Blas Martos Eric Nadal Joel Vega Roger Serrano

Entrenador

José Antonio Barranco

IGUALAVERD

fundacio escola mowgli

FUNDACIÓ ESCOLA MOWGLI

Passeig Mossén Jacint Verdaguer, 134, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

MERCAPRÒXIM

Hem detectat que cada vegada consumim més aliments que provenen d’altres països i sobretot ho fem per tenir productes que no són de temporada. Això fa que els preus sigun més cars, i a més, també fa que els nostres agricultors, pagesos i ramaders no es puguin guanyar la vida produint verdures, fruites i animals per menjar. A més a més, fer-los venir de fora fa que contaminem més amb els camions , barcos, avions, etc... Per exemple, segons la Direcció General de Duanes cada 10 patates que comprem 9 son de fora. La idea que hem tingut per intentar solucionar-ho a sigut aprofitar i reformar una fàbrica vella del Rec que ara mateix està inactiva per fer un edifici amb hivernacles i horts on tu hi puguis anar i “comprar” els aliments.

Membres de l'equip

Mar Bardia, Bruna Borràs, Guim Casanellas, Quim Viaña, Pep Amich, Richi Mesas, Aina Camps, Roger Puig i Roc Usón

Entrenador

Yannick Ramis

TECNO MASTERS

Escola Castell d'Òdena

Carrer Verdaguer, 0, 08711 Òdena, Barcelona

Projecte d'Innovació

NATURELAND PROJECT

Pensem quines característiques volem que tingui la nostra ciutat ideal del futur.

Membres de l'equip

Aray Ato Llamas, Guillem Garcia Cañas, Nil Haro Mayolas, Claudia Jiménez Gonzalo, Edurne Palomino Méndez, Iago Moreno Hornas, Andreu regordosa Llamas, Jose Rubio Fernández, Joan Gil Bernades i Mohamed Kossiri Wessaidi

Entrenador

Pere Torrades Oliva

Ordino Arny

Projecte d'Innovació

Centre d'Esports d'Arinsal: el nostre edifici Eco- Friendly

El centre d'esports que hem projectat està pensat per tal de complir totes les necessitats ambientals (eco-sostenible) i d'accessibilitat. A més en el seu interior existirà un prototip de planta de reciclatge del plàstic que es basa en la utilització dels cucs de la cera. Aquesta planta permetrà reciclar el plàstic (polietilè) que generi el propi edifici així com anar assumint mica en mica cada cop més percentatge del plàstic de la nostra Parroquia. El polietilè és un dels plàstics més comuns, amb una producció d'aproximadament 80 milions de tones l'any en tot el mon. La nostra proposta innovadora seria una petita/gran contribució a nivell mundial ja que permetria reduir la contaminació d'aquest tipus de residu a un nivell local i canviant d'escala, en el mon.

Membres de l'equip

Marta Martínez, Ainhoa Ferradas, Bea Monteiro, Ingrid Brousset, Emma Amisano, Pedro López, Diego Armando de la Cueva, Mark Delaney, Ian Porté i Glen Hernandis

Entrenadora

Isabel Vila Planavila

VivesBots

Institut Pere Vives Vich

Av. Emili Vallès, 17, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

Recollida selectiva discapacitats

Millorar el sistema en que els discapacitats han de realitzar la recollida selectiva a la ciutat.

Membres de l'equip

Eric Caro Fernández, Biel Closa Múnera, Alex García Rey, Ivan Martos Esteban, Jordi Morales Palomino , Alex Nieves Ortiz , Ona Solà Solernou i Erik Ventura Gili

Entrenador

Joan Costa Pérez

PINEFRIK

Projecte d'Innovació

Güdzafü: Good - Kind - Your ACTION!

Tot allò que passa al nostre dia a dia és el que omple de vida la nostra ciutat, i no podem ni volem confondre el viure amb el conviure. El nostre projecte d’Innovació, “Güdzafü: Good - Kind - Your ACTION!” proposa “passar a l’acció” d’una manera engrescadora i divertida, com una boleta de neu que llisca pel pendent d'una muntanya i creix tant que ningú és capaç d'aturar-la! Güdzafü convida a tothom a millorar la vida dels diferents barris i a afavorir l'acollida i integració del refugiats a les nostres ciutats, utilitzant les eines i la tecnologia d'avui. Per poder fer realitat la nostra idea proposem el disseny d'una aplicació web de xarxa social amb l’objectiu de promoure bones accions socials i sostenibles arreu del món. Amb Güdzafü podem capturar, compartir i promoure les bones accions a l’instant, des d’una perspectiva més justa, més saludable i més inclusiva. L’equip Pinefrik somia fer realitat una convivència sense filtres ni injustícies!

Membres de l'equip

Valeria CARNOTO BREY, Iona MOYA DRICI, Marina MUÑOZ CANO, Lluc TUGUES SORRIBES, Marc VALDES TOMAS, Ramiro Josep VELASCO MARTINEZ, Marc FLORES GUIRAL, Clara GUTIERREZ ALAÑÀ, Adrià LORENTE NIETO i Eloi VILELLA ESCOLANO

Entrenadora

Marién de Casimiro Sansaloni

Learnick Badalonès RoboKiwis

Projecte d'Innovació

Detector informador de sorolls nocturns

Tothom ha patit la impotència de no poder fer res davant d'un grup de gent fent soroll al carrer en hores totalment inadequades. Amb un detector recarregat amb energia solar que grabi i enviï a la policia el soroll, el problema s'ha acabat.

Membres de l'equip

Guillem Mata, Erik Torrado, Eric Regalón, Aitor Olivares, Joan Iruela, David Ruiz, Elías Martínez, Carlos Jurado, Daniel Martos i Pol Panyella

Entrenador

David Camacho

Marc Garcia

VALLBOBOTS PL

Institut Vallbona d'Anoia

Carrer del Reguerot, 0, 08785 Vallbona d'Anoia, Barcelona

Projecte d'Innovació

CLEANBOT

A la zona de Vallbona d'Anoia, La Pobla de Claramunt i Cabrera, hi ha moltes urbanitzacions i és habitual trobar-se deposicions de gossos a les voreres i camins. Això afecta a totes les persones però sobretot als infants i a les persones que van en cadira de rodes. Per tant, proposem una solució per aquest problema: un prototip de robot que circula autònomament pel municipi i recull les defecacions dels animals. Pensem que és un projecte que pot tenir recorregut ja que també serviria per les ciutats i a més a més se li podrien donar altres funcions com ara punt d'informació, comunicació amb emergències, objectes perduts, dispositiu mòbil de equip de reanimació cardiopulmonar, etc.

Membres de l'equip

Pedro Escalona, Héctor Camañes, Joan López, Giorgi Ohanyan, Martí Peña, Guillem Ayala, Roger Gonzàlez, Laia Vives, Ainoa Rodríguez i Èric Martínez

Entrenador

Jordi Farré

INFINITE COWAN

Ments Creatives

Carrer de Joan Llimona Gabarró, 3, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte d'Innovació

Reinventem el Mercat de la Masuca

Hem vist que el Mercat de la Masuca està poc aprofitat, i creiem que es pot treure molt més profit de l'edifici i de l'entorn, i transformar-lo per què atregui molta més gent durant tot el dia, fent que sigui molt més que un mercat.

Membres de l'equip

Roger Bajona Ballesté, Mariona Plans Martir, Toni Guix Sellarés, Raimon Coral Ollé, Jaume Llurba Marimón, Ton Martín González i Miquel Lucena Salvador

Entrenador

Marc Paré

   Darrera modificació:

FLL Jr.

 Descarregar Pdf

En aquesta edició participen els següents equips FLL Jr.:

Aipapamaxelo

logo_vedruna_sadurnielcarme

Vedruna Sant Sadurní - El Carme

Carrer Santa Joaquima de Vedruna, 1, 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona

Projecte d'Innovació

Escola de primària futurenca (del futur 3126)

El projecte de la nostra escola es basa en una escola accessible per a tohom (dues plantes, no hi ha escales ni passadissos i portes amples). Que l'aigua i la llum funcionin amb energies renovables (plaques solars) i que sigui resistent (una estructura ampla i no molt alta).

Membres de l'equip

Pau Mantas, Pau Lamela, Xesca Mata, Lola Parera, Maria Llurda i Ainoa Navarrete

Entrenadora

Montse Garcia Espejo

Robostus

logo_vedruna_sadurnielcarme

Vedruna Sant Sadurní - El Carme

Carrer Santa Joaquima de Vedruna, 1, 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona

Projecte d'Innovació

Piramibiblio

La nostra maqueta simula una biblioteca petita de poble on la gent pugui anar a divertir-se tot llegint, escoltant música, mirant pel.lícules o buscant informació. El nostre grup ha dissenyat una construcció en forma de piràmide de poca alçada i amb una base ampla, amb moltes finestres, plaques solars, amb un jardí sostenible i amb una canalització d'aigua per al seu aprofitament.

Membres de l'equip

Marçal Fabregat, Marc Feixas, Pol Navarro, Carles Gutiérrez, Ton López i Pol Delgado

Entrenadora

Montse Escoté Martín

PROGAMERS

Escola Cor de Roure

Passeig de Mossèn Joan Segura, s/n, 43420 Santa Coloma de Queralt, Tarragona

Projecte

Hem dissenyat un poble amb construccions accessibles i originals.

Membres de l'equip

Eric Llorach Olayón, Cesc Pau Llorens, Enric Solé Bernadet, Casian Tarchila, Lluch Torres Silvera, Arnau López Robles i

Toni López Robles

Entrenador

Marc Paré Busto

TECNO CONSTRUCTORS

ments creatives

Ments Creatives

Doctor Pujades, 64, 2 - 1 08700 Igualada

Projecte

Edificis moderns

Hem dissenyat edificis amb mecanismes molt interessants

Membres de l'equip

Ton Pujol Perramon, Xavi Minguito Cantero i Arnau Martínez Carrera

Entrenador

Marc Paré Busto

La Marina i els mini robòtics

Logo-Garcia-Fossas

Escola Garcia Fossas

Ctra. de Manresa, 65, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte

D'on sóc jo?

Estudi de les ciutats tal i com les coneixem avui en dia.

Membres de l'equip

Marina, Guiu, Biel, Gil i Martí.

Entrenadora

Patricia Raja Fernández

Els mini cracks i la jefa

Logo-Garcia-Fossas

Escola Garcia Fossas

Ctra. de Manresa, 65, 08700 Igualada, Barcelona

Projecte

Evolucionem

Què ens diferencia de les ciutats d'abans.

Membres de l'equip

Irene, Pol, Joel, Arnau i Aleix.

Entrenadora

Patricia Raja Fernández

   Darrera modificació: